Seminar

Seminar je namjenjen klarinetistima svih uzrasta koji se žele usavršavati u tehnikama sviranja, te umjeću nastupanja i natjecanja. Tjekom četiri dana nastojat ćemo, osim rada na bazičnim tehnikama disanja, položaju usta i prsne tehnike, uputiti polaznike u umjetnost nastupanja i naučiti ih kako da se nose sa psihološkim izazovima koje nose nastupi i natjecanja. Polaznici će osim individualne nastave s profesorima svirati i u komornom ansamblu pod vodstvom klarinetista i dirigenta Tomaža Kmetiča. Na kraju će naučeno moći pokazati na završnom koncertu, a oni koji to budu željeli, moći će se natjecati i osvojiti vrijedne nagrade.

Natjecanje

Natjecanje je otvoreno isključivo za polaznike seminara u svrhu njihovog usavršavanja. Natjecatelji će se natjecati u tri kategorije.

  1. kategorija: osnovnoškolci
  2. kategorija: srednjoškolci
  3. kategorija: studenti i stariji

Natjecatelji u svim kategorijama izvest će jednu ili više skladbi sveukupne dužine do 10 min. Sve skladbe mogu se izvoditi iz nota, a za klavirsku pratnju biti će zaduženi službeni korepetitori. Žiri koji će biti sastavljen od profesora predavača, podjeliti će nagrade najboljima u svojoj kategoriji.

Vrijeme i mjesto održavanja:

18.-21.4.2017.

Glazbena škola Jan Vlašimsky u Virovitici,
Ulica Antuna Mihanovića 21, 33000, Virovitica
Kontakt: +385 33 721 910

Cijena:

Kotizacija za aktivno sudjelovanje je 800 kn
Kotizacija za pasivno sudjelovanje je 250 kn

Broj mjesta je ograničen pa će prednost imati polaznici koji će se ranije prijaviti.