Skip to content

Seminar i natjecanje

SEMINAR

Seminar je namjenjen klarinetistima svih uzrasta koji se žele usavršavati u tehnikama sviranja, te umjeću nastupanja i natjecanja. Tjekom pet dana nastojat ćemo, osim rada na bazičnim tehnikama disanja, položaju usta i prsne tehnike, uputiti polaznike u umjetnost nastupanja i naučiti ih kako da se nose sa psihološkim izazovima koje nose nastupi i natjecanja. Polaznici će osim individualne nastave s profesorima svirati i u komornom ansamblu pod vodstvom dirigentice Marije Župić Bošnjak. Na kraju će naučeno moći pokazati na završnom koncertu, a oni koji to budu željeli, moći će se natjecati i osvojiti vrijedne nagrade.

NATJECANJE

1. natjecanje klarinetista Giovanni Cavallin

Natjecanje je otvoreno isključivo za polaznike seminara u svrhu njihovog usavršavanja. Natjecatelji će se natjecati u tri kategorije.

1. kategorija: osnovnoškolci

2. kategorija: srednjoškolci

3. kategorija: studenti i stariji

Natjecatelji u svim kategorijama izvest će jednu ili više skladbi sveukupne dužine do 10 min. Sve skladbe mogu se izvoditi iz nota, a za klavirsku pratnju biti će zaduženi službeni korepetitori. Žiri koji će biti sastavljen od profesora predavača, podjeliti će nagrade najboljima u svojoj kategoriji.

Službena korepetitorica: Marina Matolić

Vrijeme i mjesto održavanja:

21. – 25. lipnja 2024.

Glazbena škola Jan Vlašimsky u Virovitici,
Ulica Antuna Mihanovića 21, 33000, Virovitica
Kontakt: +385 33 721 910

Cijena:

Kotizacija za aktivno sudjelovanje je 160 €
Kotizacija za pasivno sudjelovanje je 60 €

Broj mjesta je ograničen pa će prednost imati polaznici koji će se ranije prijaviti.